Skjørost økologisk 300g Rørosmeieriet
Skjørost er en skikkelig ”proteinbombe”; sunn, mettende og nesten fettfri
Skjørost er en skikkelig ”proteinbombe”; sunn, mettende og nesten fettfri
Skørost kan brukes istedenfor kjøttdeig, sjekk linken!
Økologisk Skjørost fra Røros-traktene er tildelt Beskyttet Betegnelse, dvs et offentlig merke som garanterer at produktet er laget etter lokal tradisjon og har særpreg fra Rørostraktene
Skjørost er en skikkelig ”proteinbombe”; sunn, mettende og nesten fettfri. Skjørost er en ferskost laget av syrnet skummet mjølk og mjølkesyrekultur, helt uten andre tilsetninger. Navnet kommer av det gammelnorske ordet ”skyr” som betyr sur. Surmjølksostene har røtter tilbake til viktingtida og ble brukt lenge før søtmjølksostene som er vanlige i dag
I Røros-traktene serveres skjørost tradisjonelt med rømme eller tjukkmjølk og litt sukker på, vanligvis som tilbehør til spekemat
Skjørost kan også brukes i salater, som salatost, i bakverk eller som man bruker Cottage Cheese, Túrò, tvaroh og ricotta
Frokosttips: Røros Yoghurt med skjørost og müsli/frokostblanding og evt syltetøy eller bær
INGREDIENSER
Økologisk lavpasteurisert og ikke-homogenisert skummet mjølk og mjølkesyrekultur.
NÆRINGSINNHOLD PER 100 G
Energi: 448kJ / 97 kcal
Fett: 0,6 g
– Hvorav mettede fettsyrer: 0,4 g
Karbohydrat: 4,7 g
– Hvorav sukkerarter: 4,7 g (naturlig innhold av melkesukker)
Protein: 21,5 g
Salt: 0,1 g
HOLDBARHET
35 dager. Datostemplet
KJØLEVARE
0-4ºC